VVD klimt naar recordhoogte in nieuwe peiling

Print
VVD klimt naar recordhoogte in nieuwe peiling

Afbeelding: ANP

De opmars van de VVD in opiniepeilingen tijdens de coronacrisis houdt aan. De grootste regeringspartij kreeg volgens EenVandaag nooit meer steun van de ondervraagden dan nu.

De VVD zou nu 44 Tweede Kamerzetels krijgen, stellen de opiniepeilers van het actualiteitenprogramma. Dat zijn er vijf meer dan vorige maand en zeventien meer dan voor de coronacrisis.

De groei van de partij van premier Mark Rutte tekent zich in alle peilingen van de afgelopen weken af. Dat is vooral te danken aan het vertrouwen dat de premier inboezemt, maken peilers op uit doorvragen bij de deelnemers.

Alle andere partijen halen in de peiling van EenVandaag hooguit vijftien Kamerzetels. Geen enkele coalitiepartner van de VVD trekt sinds de uitbraak van het coronavirus veel extra kiezers, constateren opiniepeilers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee