VW-dealers boos op autofabrikant Volkswagen: ‘Extreem veel mankementen in nieuwe Golf’

Print
VW-dealers boos op autofabrikant Volkswagen: ‘Extreem veel mankementen in nieuwe Golf’

De achtste generatie van de Volkswagen Golf is onlangs ook in Nederland gearriveerd. Maar wie hem heeft besteld, krijgt hem nu niet geleverd. Afbeelding: AD/Bart Hoogveld

VW-dealers hebben scherpe kritiek geuit op autofabrikant Volkswagen. Aanleiding is het ‘extreem grote aantal mankementen’ in de nieuwe generatie van de Golf. Nooit eerder waren er zo veel problemen bij de marktintroductie van Volkswagens bestseller.

De voorzitter van de Duitse dealervereniging, Dirk Weddigen von Knapp, spuwt zijn gal in de Duitse zakenkrant Handelsblatt. ,,De uitzonderlijke omvang van de mankementen is betreurenswaardig‘’, aldus Von Knapp, die erop wijst dat autodealers momenteel toch al in zwaar weer zitten door de coronacrisis. ,,Wij hebben de omzet nodig”, zegt hij. Niet alleen zitten er in de nieuwe Golf veel fabrieksfouten, ook blijkt dat veel onderdelen niet geleverd kunnen worden.

Levering gestopt

De dealers dringen er bij de fabrikant op aan de problemen snel op te lossen. Doordat er voor de zoveelste keer een probleem is opgedoken, kunnen zij op dit moment geen enkele Golf aan klanten leveren. De levering van de achtste generatie van de Golf werd eerder deze maand gestopt, omdat een veiligheidssysteem niet goed functioneert. Het betreft de software van eCall, het systeem dat automatisch hulpdiensten waarschuwt zodra de auto bij een ongeval betrokken raakt. Alle tot nu toe afgeleverde Golfs van de nieuwe generatie moeten binnenkort terug naar de garage. En zolang het probleem met de software niet is opgelost, blijven de Golfs die uit de fabriek komen, daar geparkeerd staan en mogen zij niet naar de dealers getransporteerd worden.

Ergernis

Ook de voorzitter van de ondernemingsraad van VW, Bernd Osterloh, sprak eerder deze maand zijn ergernis uit over het grote aantal technische fouten in de nieuwe Golf. Volgens hem gaat het vooral om problemen in de software en elektronica. De nieuwe Golf maakte hierdoor een valse start: eind vorig jaar zouden al 100.00 auto’s geproduceerd worden maar dat werden er slechts 8400. Osterloh: ,,Wie zo met de Golf speelt, speelt ook met de werkgelegenheid bij Volkswagen.‘’ De Golf is al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw een van de meest verkochte modellen van Volkswagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen