Loonsverhoging in coronatijd voor medewerkers hbo

Print
Loonsverhoging in coronatijd voor medewerkers hbo

Afbeelding: Getty Images/PhotoAlto

Werknemers van hogescholen krijgen 2,75 procent loonsverhoging vanaf deze zomer.

Ondanks de coronacrisis zijn de hogescholen en de vakbonden erin geslaagd een nieuwe cao overeen te komen. Ze voerden de onderhandelingen op afstand, via beeldschermen.

Werknemers krijgen in juni ook eenmalig 880 euro bruto uitgekeerd. Voorzitter Maurice Limmen van de Vereniging Hogescholen noemt dat „een manier om onze waardering tot uitdrukking te laten komen voor al die docenten en medewerkers in het hbo die al maandenlang alles op alles zetten om het onderwijs aan onze ruim 450.000 studenten door te laten gaan”.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) had eind vorig jaar forser ingezet met een eis van 5 procent loonsverhoging, maar dat was vooral met een verwijzing naar de gunstige economische omstandigheden van dat moment. Door de coronacrisis is de groei omgeslagen in krimp. De nieuwe cao heeft een relatief korte looptijd: van 1 april tot en met 31 december dit jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen