Het wordt weer drukker op de weg, Limburg nog relatief rustig

Print
Het wordt weer drukker op de weg, Limburg nog relatief rustig

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Terwijl het op de snelwegen in Zeeland en Overijssel inmiddels bijna even druk is als voor de coronacrisis, blijven de wegen in Limburg nog relatief rustig. Ook in onze provincie worden echter steeds meer auto’s gesignaleerd.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens.

In Overijssel reden vorige week dinsdag nog maar 2 procent minder auto’s en vrachtwagens op de snelweg dan op 3 maart, toen de coronamaatregelen nog niet van kracht waren. In Zeeland was het 4 procent rustiger. In Limburg is het nu zo’n twintig procent minder druk op de weg dan begin maart.

Op provinciale en stedelijke wegen lijkt het herstel nog duidelijker, al heeft de NDW slechts gegevens van de helft van de provincies. Daaruit valt in ieder geval op te maken dat in Flevoland, Friesland, Gelderland en Zuid-Holland weer vrijwel evenveel verkeer op de lokale wegen rijdt als voorheen. Over de provinciale wegen in Limburg zijn geen cijfers.

Vorige week reed voor het eerst weer meer vrachtverkeer op de weg dan voor de ‘intelligente lockdown’. Dat was al langere tijd het geval in het noorden van het land, maar nu ook in de meeste andere provincies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen