Minister positief over openen grens voor familiebezoek aan België

Print
Minister positief over openen grens voor familiebezoek aan België

Afbeelding: ANP

Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) is optimistisch dat binnenkort weer familiebezoek in België mogelijk wordt. Hij heeft daarover gesproken met zijn Belgische collega.

Die neemt deze week nog een besluit over het toestaan van bezoek van familieleden uit het buitenland. De Belgische bewindsman heeft beloofd deze week de knoop door te hakken, aldus Grapperhaus. „Ik heb echt goede hoop dat we daar uitkomen.”

Lees ook: Lanaken vraagt premier toestaan Nederlands familiebezoek

In de grensstreek roepen burgemeesters op de grens weer open te gooien voor familiebezoek. Grapperhaus vindt die oproepen „heel terecht. Ik ben daar ook gevoelig voor”, zei hij dinsdag.

Lees ook: Zelfs feestnummer Fabrizio gaat gebukt onder IJzeren Gordijn dat België optrekt

Hij overlegt de komende tijd ook over de vraag hoe het grensverkeer weer kan worden genormaliseerd. Dat duurt nog wel even voor het zover is. „Nog wel een paar weken”, verklaarde de minister.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen