Platenmaatschappij

Beursgang Warner Music moet 1,8 miljard dollar opleveren

Print
Beursgang Warner Music moet 1,8 miljard dollar opleveren

Cardi B. Afbeelding: EPA

Muziekmaatschappij Warner Music Group, met artiesten als Ed Sheeran, Cardi B en Bruno Mars, wil met haar beursgang in New York wel 1,8 miljard dollar ophalen.

In maart schoof Warner Music zijn plannen voor een gang naar de aandelenmarkt nog op de lange baan vanwege de coronacrisis en de onrust op de financiële markten.

Wanneer de beursgang nu wel moet gaan plaatsvinden is nog niet bekend. De op twee na grootste platenmaatschappij ter wereld wil 70 miljoen aandelen gaan uitgeven op technologiebeurs Nasdaq. Het beurssymbool op Wall Street wordt ‘WMG’ en de waardering van Warner Music ligt op meer dan 13 miljard dollar. De verkoop wordt hoofdzakelijk begeleid door de banken Morgan Stanley, Credit Suisse en Goldman Sachs.

De aandelen worden verkocht door eigenaren van Warner Music, onder wie bijvoorbeeld miljardair Len Blavatnik.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen