Chantal Janzen presenteert derde seizoen Oh, wat een jaar!

Chantal Janzen. © ANP Kippa

Chantal Janzen uit Tegelen is de nieuwe presentatrice van het RTL 4-programma Oh, wat een jaar! Ze vervangt Linda de Mol, die vorig jaar overstapte naar concurrent Talpa. De show mocht ze in tegenstelling tot Ik hou van Holland en Miljoenenjacht niet meenemen.

Redactie

Naast Chantal is Carlo Boszhard het tweede nieuwe gezicht in het derde seizoen. Hij is de vervanger van Jeroen van Koningsbrugge als een van de teamcaptains. De tweede captain blijft Ruben Nicolai.

Eer

,,Ik ben ontzettend blij dat Chantal ‘ja’ heeft gezegd toen ik haar vroeg om Oh, wat een jaar! te presenteren”, reageert RTL-baas Peter van der Vorst. „In dit sterke en vrolijke format komen al haar talenten tot hun recht: presenteren, zingen, dansen en acteren. En dat alles met een gezonde dosis humor en zelfspot. Daarnaast weet ik zeker dat zij in staat is om de enthousiaste captains Ruben en Carlo een beetje in toom houden.”

Chantal noemt het een eer dat ze is gevraagd. ,,Een show waarin mijn liefde voor zang, dans en presenteren samenkomt, is niet alleen een prachtig vooruitzicht, maar ook een logische stap in mijn carrière bij RTL. Ik kan niet wachten om er samen met Ruben en Carlo een geweldig feest van herkenning voor de kijker van te maken.”

Getouwtrek

Na het vertrek van Linda de Mol naar Talpa ontstond er getouwtrek tussen RTL en Talpa over een aantal contractuele afspraken rondom de programma’s. Linda, die Oh, wat een jaar! bedacht, wilde eigenlijk al haar titels meenemen. De affaire viel haar rauw op haar dak. ,,Het gekke is dat ze het nu ook willen maken met andere presentatoren. Wie wil dat nu?”, vroeg Linda zich destijds af. ,,Dat voelt gewoon niet fijn.”

De opnames voor het derde seizoen van Oh, wat een jaar! starten deze zomer. De nieuwe reeks moet dit najaar te zien zijn. In de zomer worden nog herhalingen van het tweede seizoen uitgezonden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal