Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

Print
Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

Afbeelding: AD/Jan van Eijndhoven

Ook na de coronapiek blijven we buiten anderhalve meter afstand houden. Dat denkt bijna twee derde van de deelnemers aan een peiling over het leven na corona. In de tv-show De Toekomst van Nederland spreken ervaringsdeskundigen, experts en commentatoren dinsdagavond over deze stelling en andere thema’s die ons land na de pandemie bepalen.

Met de stelling ‘we blijven buitenshuis anderhalve meter afstand houden’ is 61 procent van de bijna 3000 respondenten van het representatieve ‘Dit vindt Nederland-panel’ het eens.

Afstand houden is een van de basisregels die volgens de regering nodig is om het coronavirus in bedwang te houden. Bijkomend voordeel: ook andere overdraagbare infectieziekten springen veel minder vaak over nu we massaal afstand nemen.

Al lukt het ons steeds minder goed om de regel na te leven, constateerde het RIVM vrijdag in het tweede gedragsonderzoek naar de coronaregels. Mensen merken vaker dan in april dat anderen hen binnen de afstandsgrens passeren. Tijdens de tv-show De Toekomst van Nederland spreken studiogasten en experts over de vraag hoe ons land er na corona uitziet. Blijven we thuiswerken zoveel als mogelijk? Hoe kunnen we op vakantie? Hoe richten we onze gezondheidszorg in met de oplopende druk op de IC’s? En zijn festivals snel weer mogelijk?

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →