Coronaprotocol voor basisscholen laat nog op zich wachten

Print
Coronaprotocol voor basisscholen laat nog op zich wachten

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Terwijl veel leraren zich zorgen maken over de volledige heropening van de basisscholen vanaf volgende week dinsdag, laat het protocol waarin de belangrijkste RIVM-richtlijnen worden vertaald in concrete maatregelen langer op zich wachten.

De PO-Raad laat weten dat eerst nog advies moet binnenkomen van het Outbreak Management Team (OMT), waarin gezondheidsdeskundigen zitten van diverse instituten.

Het gaat niet lukken om zoals de bedoeling was woensdag een nieuw protocol voor basisscholen te publiceren, meldt de raad die het primair onderwijs vertegenwoordigt. Bij het ontwikkelen van protocollen zijn ook de onderwijsvakbonden betrokken. Als de bonden en de PO-Raad eruit zijn, moeten de plannen ook nog worden afgestemd met ouderorganisaties, de kinderopvangbranche en de overheid.

In het protocol wordt onder meer vastgelegd hoe scholen moeten omgaan met zaken als afstand houden en hygiëne, zodat het risico op overdracht van het coronavirus zo klein mogelijk blijft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen