Tuchtonderzoek naar agenten die barbecueden tijdens grensbewaking

Print
Tuchtonderzoek naar agenten die barbecueden tijdens grensbewaking

Afbeelding: Getty Images/mozkito

Drie agenten van de Belgische politie zijn afgelopen weekend betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren aan de grensovergang in Wuustwezel, vlakbij het Brabantse Wernhout. De dienders waren onder invloed van alcohol. De federale politie van België is een tuchtonderzoek gestart..

De grensovergang tussen België en Nederland wordt al een tijdje bewaakt door zowel de lokale als de federale politie. Zij doen dat afwisselend. Afgelopen zondag was het de beurt aan de federale politie en daar zou een en ander fout gelopen zijn ter hoogte van de grensovergang in Wuustwezel, vlak onder het westen van Brabant.

Vanuit diverse officiële bronnen is bevestigd dat drie agenten van de federale politie tijdens hun avonddienst de barbecue hadden aangestoken. Maar dat niet alleen. De drie agenten, die al een lange staat van dienst hebben, verkeerden ook in een redelijke staat van dronkenschap, weet dagblad Het Laatste Nieuws.

Onderzoek

Een bestuurder die de grens wilde oversteken belde uiteindelijk naar de lokale politie, omdat hij de toestand absoluut niet vond kunnen. Een Belgisch politiekorps stuurde meteen een team ter plaatse en stelde een proces-verbaal op wegens openbare dronkenschap.

De politiezone Grens én burgemeester Dieter Wouters bevestigen de feiten, maar willen liever niet reageren. ,,We laten het onderzoek over aan de federale politie”, klinkt het. Het is niet duidelijk hoe dronken de agenten waren, maar volgens de melder zou het heel duidelijk zichtbaar zijn geweest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →