Familievete ontaardt in schietpartij in Klimmen: twee gewonden, drie aanhoudingen

Print
Familievete ontaardt in schietpartij in Klimmen: twee gewonden, drie aanhoudingen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Klimmen -

Bij een schietpartij aan de Retersbekerweg in Klimmen zijn dinsdagavond twee mannen gewond geraakt. Drie verdachten zijn aangehouden, een vierde is nog voortvluchtig.

De schietpartij vond even voor 19.00 uur op straat plaats. Toen de politie arriveerde trof ze twee gewonde mannen aan die beiden naar het ziekenhuis werden gebracht. De twee werden even later ook als verdachte aangemerkt en door de politie aangehouden.

Lees ook: Twee gewonden bij schietpartij op straat in Klimmen

Op de plek van het incident hield de politie nog een derde verdachte aan. De politie zocht nog geruime tijd naar een vierde verdachte die op de vlucht was geslagen. Daarbij werd onder meer een helikopter ingezet. Die verdachte kon vooralsnog niet in de kraag worden gevat.

Bekenden

Alle vier de mannen zijn bekenden van de politie. Ze maken deel uit van twee families. De politie gaat er voorlopig vanuit dat een vete tussen de twee families aanleiding is geweest voor de schietpartij. De precieze toedracht, en wie er precies op wie geschoten heeft, wordt nog onderzocht.

De Retersbekerweg is bekend terrein voor de politie. Begin september vorig jaar loste een agent hier, niet ver van de plek des onheils dinsdagavond, een aantal schoten toen hij door twee mannen werd mishandeld. Dat gebeurde na een wilde achtervolging per auto die begon in Heerlen toen de agent de inzittenden wilde onderwerpen aan een controle. Eén man werd ter plekke aangehouden, de tweede meldde zich later zelf bij de politie.

Bedreiging

Het onderzoek naar dat incident leidde tot de vondst van een gestolen oldtimer op een perceel langs dezelfde weg waar in het verleden vaker van diefstal afkomstige voertuigen en andere goederen waren aangetroffen. Bij weer een ander onderzoek trof de politie hier de restanten van een xtc-lab en een begraven asbestdump aan.

Begin 2018 kwam de Retersbekerweg landelijk in het nieuws toen burgemeester Wil Houben hier door een man met een bivakmuts op was bedreigd met een vuurwapen. Die bedreiging had mogelijk te maken met Houbens harde aanpak van criminaliteit in zijn gemeente. De burgemeester zat op het moment van de schietpartij dinsdagavond een raadsvergadering voor in het gemeentehuis. Of de schietpartij verband houdt met de genoemde zaken, kon de politie dinsdagavond nog niet zeggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen