Zonovergoten en warm Pinksterweekend op komst

Print
Zonovergoten en warm Pinksterweekend op komst

Afbeelding: Getty Images

Tijdens het Pinksterweekend wordt het zonnig en droog weer. Volgens Weeronline wordt het aangenaam warm met in Limburg maximumtemperaturen tot zo’n 25 graden.

Het weerbeeld is volgens Weeronline op zaterdag, Pinksterzondag en Pinkstermaandag vrijwel hetzelfde. De zon schijnt uitbundig en de dagen zijn lang. Op alle drie de dagen wordt tussen de 24-25 graden in Limburg.

Mensen moeten wel oppassen voor de zon. Weeronline waarschuwt voor een hoge zonkracht tijdens Pinksterweekend met een UV-index van 6 tot 7. Dat betekent dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden. Het is dus verstandig om je goed in te smeren als je naar buiten gaat. De zonkracht is het sterkst in de middaguren tussen 12.00 en 15.00 uur.

Op maandag gaan de terrassen vanaf 12.00 uur weer open. Veel mensen zijn op pinkstermaandag vrij. Het warme weer zorgt dan mogelijk opnieuw voor grote drukte. Ook op Hemelvaartsdag was het stralend weer, waardoor het op veel plaatsen te druk was.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →