Wereldwijd meer dan 350.000 doden door coronavirus

Print
Wereldwijd meer dan 350.000 doden door coronavirus

Afbeelding: EPA

Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus is de 350.000 voorbij. Dat meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit, die zich baseert op cijfers van officiële instanties.

Het coronavirus dook eind vorig jaar op in China en verspreidde zich later over de wereld. Bij ruim 5,5 miljoen mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt. Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen ligt vermoedelijk veel hoger, omdat niet alle mensen met het virus worden getest.

De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen land. Daar is melding gemaakt van 1,6 miljoen coronabesmettingen en ongeveer 99.000 doden. Daarna volgt Brazilië, met ruim 391.000 besmettingen en meer dan 24.000 sterfgevallen door het virus. Dat dodental ligt wel lager dan in veel grote Europese landen, die melding hebben gemaakt van de dood van tienduizenden patiënten.

Cijfers die door landen worden aangeleverd over de aantallen doden en besmettingen, laten zich vaak lastig vergelijken. Ze komen niet allemaal op dezelfde manier tot stand.

Lees ook: Drie maanden corona, drie maanden vol vraagtekens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen