Loodzware boot van veerpont in Meeswijk gestolen

Print
Loodzware boot van veerpont in Meeswijk gestolen

De zware roeiboot die de veermannen elke dag naar hun pont brengt op de Maas, werd uit de rivier gestolen en vermoedelijk op een trailer vervoerd. Afbeelding: Mark Dreesen

/ Urmond -

Onbekenden hebben maandag een boot gestolen die aan de veerpont hing in Meeswijk. „Het gaat om een zware roeiboot”, zegt Ton Paulus, eigenaar van de veerdienst. „Daar moet een behoorlijke trailer bij te pas zijn gekomen.”

„In deze coronatijd ligt de veerpont aan de ketting”, aldus veerman Ton Paulus. „De roeiboot maken we vast aan de oever met stevige touwen en een slot. In deze crisisperiode is er geen overzet, maar controleren we dagelijks de dienst tussen Meeswijk en Berg. Groot was de verbazing toen ik maandag vaststelde dat de roeiboot naast de veerpont verdwenen was.”

De dikke touwen bleken doorgesneden. „Ik ging uit van de veronderstelling dat jongeren de roeiboot hadden losgemaakt en deze hadden laten afdrijven met de stroming van de Maas, richting Maaseik en richting Nederland. Ik zocht de Maasoevers af, maar kon geen roeiboot vinden. Vissers op de oevers van de Maas hadden geen grote roeiboot zien voorbij komen.” Volgens de vissers kon de roeiboot ook niet ver alleen drijven, omdat de Maas zo laag staat. „Ik ga er dus vanuit dat de roeiboot gestolen is”, aldus Paulus. „Zo’n boot weegt al gauw 1.000 kg. Daarbij haal je zo’n roeiboot niet zomaar uit de vaart. Er moet een trailer aan te pas komen. De trailer moet deels in de Maas rijden en dan moet de roeiboot op de trailer draaien. Dat duurt wel even.”

Lier

Dinsdag werd vastgesteld dat onbekenden in de nacht na de diefstal tot op de veerboot zijn geraakt. Er zijn vernielingen aangebracht aan de lier. Getuigen die deze week een trailer zagen met daarop een lange roeiboot van ijzer mogen contact opnemen met de plaatselijke politie. Afgelopen week werden in de buurt van de veerpont ook al drie parasols van 600 kg van een terras langs de Maas gestolen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen