Maastrichtse studente genomineerd voor Duurzame Jonge 100

Print
Maastrichtse studente genomineerd voor Duurzame Jonge 100

Laura Nieboer met haar eigen bier. Afbeelding: Lettergeniek – creatieve tekstprodukties

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

De Maastrichtse studente Laura Nieboer (23) zit bij de 200 genomineerden voor de landelijke lijst van de Duurzame Jonge 100, een lijst van jonge ondernemers die werken aan de duurzame toekomst.

Nieboer richtte in 2018 Innowastion op, dat afvalstromen hergebruikt voor het maken van nieuwe producten. „Elke stroom kan het begin van iets nieuws zijn, als we er maar anders naar durven te kijken”, is het motto van Nieboer.

Het eerste product van haar bedrijfje was in 2018 Pieke - Broodbier, waarbij een deel van het mout vervangen is door onverkocht brood. „Brood is het meest verspilde voedingsproduct in Nederland. Hier wilde ik wat aan doen, door het te hergebruiken en bewustwording te creëren over weggooien als eigenaardige menselijke activiteit.” Ze won er in 2018 de Maastricht Student Entrepreneur Award mee.

Lees ook: Bier gemaakt van niet gebruikt brood wint prijs

Nieboer zegt met haar team bezig te zijn met nieuwe producten waarvan ze er dit jaar een aantal op de markt wil brengen. „Met telkens afvalstromen als uitgangspunt. We hebben nu onze eigen kleinschalige testruimte.”

Een vakjury kiest uit de nominaties de 100 meest inspirerende jonge koplopers van Nederland. Er kan op Laura Nieboer gestemd worden via dj100.nl/stem/. De lijst met 100 duurzame jonge ondernemers wordt op donderdag 2 juli in Amsterdam bekendgemaakt.

De Duurzame Jonge 100 wordt voor de 7e keer georganiseerd door SustainableMotion, een projectbureau dat zegt de kennis van een nieuwe generatie te willen inzetten als antwoord op de vragen van de toekomst.

Meer informatie is te vinden op innowastion.eu

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen