Man (26) uit Weert met bus vol drugsafval aangehouden na achtervolging over A2

Print
Man (26) uit Weert met bus vol drugsafval aangehouden na achtervolging over A2

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een 26-jarige man uit Weert is woensdag opgepakt voor het voorhanden hebben van gevaarlijke afvalstoffen, vermoedelijk van harddrugs. De man reed in een busje op de A2 en viel agenten op ter hoogte van knooppunt Leenderheide bij Eindhoven. Dat meldt de politie.

De bestuurder van de bestelbus werd staande gehouden nadat hij een stopteken negeerde. Na een achtervolging over de A2 werd hij uiteindelijk op de Eindhovenseweg in Weert aan de kant gezet.

Tijdens de controle troffen agenten diverse vaten met chemische vloeistoffen aan. „Zijn busje zat tot de nok toe vol met jerrycans die vermoedelijke afvalstoffen van synthetische drugs bevatten”, zegt een politiewoordvoerder.

Het gaat om tientallen jerrycans. Het voertuig is in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek.

Man (26) uit Weert met bus vol drugsafval aangehouden na achtervolging over A2
Tientallen jerrycans zijn in beslag genomen. Foto: Politie Oost-Brabant

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen