Heerlen beloont mantelzorgers met 200 euro en diensten in natura

Print
Heerlen beloont mantelzorgers met 200 euro en diensten in natura

Openbare dansles voor Parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers. Afbeelding: Roger Dohmen

HEERLEN / Hoensbroek -

Heerlen heeft het jaarlijkse extraatje voor mantelzorgers iets aangepast.

De gemeente maakt melding van lichte aanpassingen van het jaarlijkse ‘compliment’ voor mantelzorgers, als blijk van waardering voor het werk dat zij doen. Mantelzorgers die aan de criteria voldoen, kunnen aanspraak maken op een bedrag van 200 euro en een aantal diensten die hen ontlasten.

Boodschappenservice

De criteria zijn gelijk gebleven, maar het dienstenpakket is iets aangepast. Werkbedrijf Werk voor Heerlen heeft dit overgenomen van Baanbrekend Werk. Gebleven is de boodschappenservice en de mogelijkheid kleine klusjes en reparaties te laten doen. Maar de verwenactiviteit met manicure wordt niet meer aangeboden, omdat er op dit moment geen mensen in het klantenbestand van werkzoekenden zijn die dit kunnen doen.

Aanvragen

De procedure voor het ontvangen van het MantelzorgcomplimentPLUS loopt nu. Nieuwe aanvragers kunnen het aanvraagformulier downloaden vanaf de gemeentelijke website. Daar staan ook de criteria en de toekenningsprocedure beschreven. Voor de uitvoering wordt wel rekening gehouden met coronamaatregelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen