Overleg over parkeerdruk rond zorgcentrum Oranjehof in Heerlen

Print
Overleg over parkeerdruk rond zorgcentrum Oranjehof in Heerlen

De Vullingsweg bij de Oranjehof op een zaterdagmorgen. Afbeelding: De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

Begin juni overlegt de gemeente Heerlen met zorgverlener Sevagram en corporatie Weller over de parkeerdruk rond zorgcentrum Oranjehof aan de Vullingsweg in Heerlerbaan.

Wijkbewoner Sluysmans, die de kwestie de afgelopen jaren meermaals aankaartte, wordt eveneens uitgenodigd voor een gesprek. Dat antwoordt verkeerswethouder Charles Claessens (CDA, Verkeer) op vragen van Jan Horssels (PBH).

Gigantisch

Sluysmans vertelde eerder dat het hier fijn wonen was, totdat de zorgcentrum Oranjehof met zijn aanleunwoningen in 2010 werd gebouwd. „We kregen er een schitterend verzorgingstehuis bij, maar ook een gigantisch parkeerprobleem. We hebben dat in 2013 al bij Weller, Sevagram en de gemeente aangekaart.”

Blauwe zone

De buurt wees eerder op parkeerruimte van Weller op het terrein bij de Oranjehof. In maart liet de gemeente weten dat de buurt desgewenst een blauwe zone kan krijgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen