CDA wil ‘snel’ extra maatregelen op ongelukskruising

Print
CDA wil ‘snel’ extra maatregelen op ongelukskruising

De kruising tussen de Kenkersweg en het fietspad naar IJzeren. Afbeelding: Rob Oostwegel

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Valkenburg / Berg / Walem -

CDA-raadslid Peter Hendriks uit Eijsden-Margraten wil dat er op zeer korte termijn extra veiligheidsmaatregelen worden genomen op de ongelukskruising van de Kenkersweg bij Sibbe en het fietspad naar IJzeren.

Vorige week zijn daar twee aanrijdingen met overstekende fietsers gebeurd, waarvan één zelfs met dodelijke afloop. Daarop is meteen de begroeiing langs de Kenkersweg fors teruggesnoeid, zodat automobilisten fietsers eerder zien aankomen.

Lees ook: Kruising Kenkersweg tussen Sibbe en Margraten staat ondanks twee ongelukken niet bekend als gevaarlijk

Volgens Hendriks is dat niet voldoende. Hij pleit voor aanvullende maatregelen. In eerste instantie voorlopige ingrepen, maar op langere termijn permanente. Langs het fietspad zouden in zijn ogen in elk geval borden moeten komen die fietsers erop wijzen dat zij een gevaarlijke kruising naderen.

Hekjes

Vlak voor de kruising zou Hendriks graag hekjes zien. Wethouder Jos Custers is daar geen voorstander van omdat fietsers tegen zo’n obstakel aan kunnen botsen. Bovendien is het ook een hindernis voor fietsers die de weg zijn overgestoken en niet snel genoeg van de rijbaan af zijn. Hendriks vindt dat echter nog altijd beter dan fietsers die met hoge snelheid de weg op vliegen.

De gemeenten Valkenburg en Eijsden-Margraten - de kruising ligt net op de grens - willen in elk geval wachten op de uitkomst van het onderzoek naar de juiste toedracht van beide ongelukken. Pas dan wordt volgens hen duidelijk wat de oorzaak van die aanrijdingen is geweest.

Verbeteren

Volgens Hendriks duurt dat te lang. „Je moet nu zorgen dat de situatie veilig wordt”, zegt hij. „Daarbij is elke maatregel beter dan helemaal geen. Later kunnen we die aanpassingen dan altijd nog verder verbeteren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen