Verlopen rijbewijs voortaan nog zeven maanden geldig

Print
Verlopen rijbewijs voortaan nog zeven maanden geldig

Afbeelding: ANP XTRA

Rijbewijzen en beroepscertificaten blijven voortaan tot zeven maanden na de vervaldatum geldig. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend, meldt ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland. De regels gaan meteen in en gelden voor alle Europese lidstaten.

Naast de rijbewijzen en code 95 (een extra document voor beroepschauffeurs), blijven ook APK-certificaten en Eurovergunningen langer geldig. Daarnaast krijgen chauffeurs zeven maanden extra tijd om periodieke trainingen in te halen. De nieuwe regelgeving gaat vandaag in en is bindend voor alle lidstaten. Alleen landen die al een ruimhartiger regeling hebben, mogen die behouden.

Transport en Logistiek Nederland is verheugd met de nieuwe, eenduidige regels. Omdat Europese landen verschillende richtlijnen hanteerden rondom de geldigheid van verlopen rijbewijzen of beroepscertificaten, ontstond er veel onduidelijkheid. TLN pleitte daarom eerder voor uniforme regelgeving in heel Europa.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen