Bouw windmolens Heibloem afgerond: eerste stroom voor het net

Print
Bouw windmolens Heibloem afgerond: eerste stroom voor het net

Archieffoto van de bouw in maart 2020. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Heibloem -

De bouw van de twee windmolens in Heibloem is afgerond, en sinds zaterdag leveren ze stroom aan het net, meldt initiatiefnemer Zuidenwind.

De turbines op de Staldijk produceren jaarlijks zo’n twintig miljoen kilowatt, voldoende om achtduizend huishoudens van stroom te kunnen voorzien.

Lees ook: Monsterklus in beeld: enorme wiek voor windmolen op weg naar Heibloem

In augustus werd gestart met de voorbereidingen. Zuidenwind beschreef het eerder als een enorme operatie om de windmolens - met een hoogste punt van 200 meter - te realiseren. Voor elke megawattuur aan opgewekte energie stort de coöperatie straks één euro in een fonds waarmee duurzame projecten in de buurt van Heibloem worden gefinancierd; zo’n 20.000 euro per jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen