Keulen

Commissarissen Lufthansa stellen beslissing staatssteun uit

Print
Commissarissen Lufthansa stellen beslissing staatssteun uit

Afbeelding: EPA

De raad van commissarissen van de Lufthansa is niet akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartmaatschappij van de Duitse overheid kreeg.

De toezichtsraad vindt de voorwaarden die de Europese Commissie aan de steun stelt onverteerbaar.

Lees ook: Duitsland redt Lufthansa door groot belang te nemen in bedrijf

De Europese Commissie keurde het plan van Duitsland om een belang van 20 procent te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro onder voorwaarden goed. Daarvoor moest Lufthansa wel een aantal slots op de luchthavens van Frankfurt en München opgeven. De raad van commissarissen vindt dat de positie van Lufthansa op die twee belangrijke hubs daardoor te veel verzwakt.

Lufthansa heeft de geplande aandeelhoudersvergadering daarom uitgesteld. De steun van de aandeelhouders is ook nodig voor het steunpakket.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen