Dirigent Dmitri Liss vertrekt bij philharmonie zuidnederland

Print
Dirigent Dmitri Liss vertrekt bij philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss. Afbeelding: philharmonie zuidnederland

Chef-dirigent Dmitri Liss vertrekt aan het einde van het komende seizoen bij philharmonie zuidnederland. De Rus, die tevens de scepter zwaait bij het Filharmonisch Orkest van de Oeral, heeft aangegeven dat de dubbele belasting van het leiden van twee symfonie orkesten teveel van hem vraagt.

„Liss heeft het orkest veel gebracht”, zegt intendant Stefan Rosu in een eerste reactie, „maar toch leeft er ook bij het orkest de gedachte dat er nu iemand anders het stokje moet overnemen.”

Liss, die aangesteld werd in 2016, was de eerste chef-dirigent in de historie van het fusie-orkest. Na beëindiging van zijn contract zal hij terugkeren als gastdirigent. Over zijn opvolging zijn de plannen vergevorderd: een definitieve naam zal reeds in het najaar worden gepresenteerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen