Eén nieuwe coronadode in Zuid-Limburg

Print
Eén nieuwe coronadode in Zuid-Limburg

Afbeelding: Arie Kievit

Heerlen -

In Limburg is het voorbije etmaal één persoon overleden aan de gevolgen van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Drie mensen werden met ernstige ziekteverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit de dagelijkse updates van de Limburgse GGD’en. Het enige sterfgeval woensdag werd geregistreerd in Zuid-Limburg. Ook de drie ziekenhuisopnames werden daar geteld. De GGD Limburg Noord noteerde slechts twee nieuwe positieve tests. In het zuiden van de provincie waren er dat 17.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Landelijk steeg het aantal positief op corona geteste patiënten met 190 tot 45.768 en het aantal overlijdens met 15 naar 5871, zo meldde het RIVM. Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is (geweest) ligt nationaal gezien op 11.697, dat zijn er zeven meer dan dinsdag.

We krijgen dagelijks veel vragen over de updates die we brengen met betrekking tot het coronavirus. We hebben de meest gestelde vragen hieronder verzameld:

Waarom publiceren jullie geen cijfers over het aantal patiënten dat is genezen?

Dat is op dit moment niet bekend. Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte. Iemand die 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Deze cijfers worden dus niet bijgehouden door het RIVM.

Waarom zit er een afwijking tussen de cijfers van het RIVM en GGD?

Het RIVM verzamelt data van de regionale GGD’s en publiceert dit in een dagelijkse update. Wij hebben regelmatig contact met de GGD Noord-Limburg en Zuid-Limburg om een actuele tussenstand te vragen. Deze cijfers lopen vaak iets voor ten opzichte van de cijfers die het RIVM dagelijks publiceert. Hierdoor kan er een tussentijds verschil ontstaan tussen de cijfers van het RIVM, de GGD en eventueel andere (Limburgse) media.

Hoe moet ik deze cijfers interpreteren?

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en mensen die in de zorg werkzaam zijn.

Bekijk hier de meest gestelde vragen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen