Opoku legt aanbieding VVV naast zich neer

Print
Opoku legt aanbieding VVV naast zich neer

Johnatan Opoku. Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Johnatan Opoku (30) en VVV gaan niet verder met elkaar. Opoku heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar het buitenland. De eredivisionist gaat op zoek naar een vervanger.

VVV deed Opoku begin maart een aanbieding om zijn contract te verlengen. De aanvallende middenvelder gaf toen meteen te kennen dat hij wilde wachten op een buitenlands avontuur. VVV heeft nu besloten om op zoek te gaan naar een vervanger voor Opoku.

,,Ik heb altijd met veel plezier in Venlo gevoetbald en gewoond. Nu wil ik een andere uitdaging aangaan. Ik heb al langer de wens om in het buitenland te gaan voetballen. Op dit moment is er nog geen concrete aanbieding. Ik hoop dat er snel iets moois komt”, aldus Opoku die aanstaande vrijdag voor het laatst meetraint in De Koel.

VVV-trainer Hans de Koning betreurt het vertrek van Opoku. ,,Ik vind het erg jammer. Het is zijn keuze. We hadden hem graag willen houden. Jammer, maar we hebben er alles aan gedaan. Wij moeten nu ook verder. Johnatan wil zijn horizon verbreden Dat snap ik ook wel. We verliezen een goede voetballer die op meerdere posities uit de voeten kan en bovenal een fijn mens.”

Opoku maakte in de zomer van 2015 de overstap van TOP Oss naar VVV. In vijf seizoenen kwam hij tot 37 doelpunten. Zijn mooiste treffer maakte hij op 26 februari 2016 in de eerste divisie tegen NAC. Dit doelpunt ging de hele wereld over. Die wedstrijd won VVV uiteindelijk met 4-3.