Onderzoek misbruikzaak Heerlense Jehova’s getuige afgerond

© Loraine Bodewes

De rechtszaak tegen de van misbruik van vijf kinderen verdachte Heerlenaar Van O. kan snel beginnen.

Benti Banach

Van O. en zijn advocaat Kasper Regter zijn woensdag niet verschenen op de laatste pro-formazitting omdat er verder niets te bespreken valt. Het einddossier is volgens het Openbaar Ministerie klaar en Van O. is psychologisch onderzocht, zodat de zaak binnen enkele maanden inhoudelijk kan worden behandeld.

Kleinzoon

Van O. (67) wordt ervan verdacht vijf minderjarige kinderen seksueel te hebben misbruikt. Onder hen zijn kleinzoon, twee vriendjes en twee Syrische jongens aan wie hij Nederlandse taalles had gegeven. Verdere details worden pas bij de inhoudelijke behandeling bekend.

Lees ook: Heerlense jehova verdacht van ontucht met meisjes en jongens, onder wie zijn kleinkind

De zaak is aan het licht gekomen onder meer doordat Van O. het nodige heeft opgebiecht tegenover ouderlingen van de Jehova’s getuigen, waartoe de verdachte zelf ook hoort. Volgens advocaat Regter heeft het misbruik niets met de religieuze gemeenschap te maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee