Onderzoek misbruikzaak Heerlense Jehova’s getuige afgerond

Print
Onderzoek misbruikzaak Heerlense Jehova’s getuige afgerond

Afbeelding: Loraine Bodewes

Heerlen / Hoensbroek -

De rechtszaak tegen de van misbruik van vijf kinderen verdachte Heerlenaar Van O. kan snel beginnen.

Van O. en zijn advocaat Kasper Regter zijn woensdag niet verschenen op de laatste pro-formazitting omdat er verder niets te bespreken valt. Het einddossier is volgens het Openbaar Ministerie klaar en Van O. is psychologisch onderzocht, zodat de zaak binnen enkele maanden inhoudelijk kan worden behandeld.

Kleinzoon

Van O. (67) wordt ervan verdacht vijf minderjarige kinderen seksueel te hebben misbruikt. Onder hen zijn kleinzoon, twee vriendjes en twee Syrische jongens aan wie hij Nederlandse taalles had gegeven. Verdere details worden pas bij de inhoudelijke behandeling bekend.

Lees ook: Heerlense jehova verdacht van ontucht met meisjes en jongens, onder wie zijn kleinkind

De zaak is aan het licht gekomen onder meer doordat Van O. het nodige heeft opgebiecht tegenover ouderlingen van de Jehova’s getuigen, waartoe de verdachte zelf ook hoort. Volgens advocaat Regter heeft het misbruik niets met de religieuze gemeenschap te maken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen