Opnieuw schoten gelost op straat in Brunssum

Print
Opnieuw schoten gelost op straat in Brunssum

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum -

Aan de Platostraat in Brunssum zijn woensdagavond schoten gelost bij een conflict tussen de inzittenden van twee auto’s.

Rond 22.00 uur kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van mensen die schoten gehoord hadden in de buurt van de Platostraat en de Pythagorasstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze geen slachtoffers en geen mogelijke daders aan. Dat de melding klopte, leed geen twijfel: er lagen diverse hulzen op straat.

Ruzie

De straten werden afgezet voor onderzoek. De politie gaat ervan uit dat er op enig moment een geschil is ontstaan tussen de bestuurders en/of bijrijders van twee auto’s. Er volgde een ruzie waarbij dus ook schoten gelost werden. Beide auto’s zijn er daarna weer vandoor gegaan. Er zijn geen sporen gevonden die er op duiden dat er mensen ernstig gewond geraakt zijn.

De politie neemt de zaak nader in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden. Omstanders melden dat het zou gaan om een grijze vierdeurs Peugeot en licht gekleurde MPV-achtige auto.

Opnieuw schoten gelost op straat in Brunssum
Foto: Arnaud Nilwik

Schildstraat

Het is het tweede schietincident in een week tijd in dit gedeelte van Brunssum. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er rond 03.00 uur aan de Schildstraat, een kleine anderhalve kilometer verderop, vijf rake schoten afgevuurd op een stilstaande auto.

Lees ook: Geschoten op geparkeerde auto nabij Barbarakerk Brunssum

Of er een verband bestaat tussen de beide incidenten is nog niet duidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen