Dier van de week

Dier van de week: Django

Print
Dier van de week: Django

Django. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Django. Kun jij niet wachten om 60 kilo pure vreugde en blijdschap in je leven te verwelkomen? Dan is Django jouw hond!

Wie is Django?

„Django is een kruising Bordeaux Dog met Rottweiler. Deze grote, vriendelijke reus is 5 jaar en verblijft bij ons na het overlijden van zijn baas.”

Waar maak je Django blij mee?

„Django heeft de looks van een stoere hond en lijkt af en toe even zelf te vergeten hoe groot hij precies is. Hij lijkt dit vooral te vergeten wanneer hij wil doen wat hij het allerliefste doet: lekker bij de baas op schoot kruipen. Vanwege zijn ontzettend lieve karakter en blije snoet, neem je het ongemak van 60 kilo op schoot direct voor lief.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Vanwege zijn omvang plaatsen we Django niet bij een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar. Hij is geen andere huisdieren gewend en is ook niet gewend aan alleen zijn. Hem alleen thuis laten is iets wat zijn nieuwe baas met hem zal moeten oefenen en dit langzaam samen opbouwen.”

Zie jij Django wel zitten? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met hem.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen