Dier van de week

Dier van de week: Django

Print
Dier van de week: Django

Django. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Django. Kun jij niet wachten om 60 kilo pure vreugde en blijdschap in je leven te verwelkomen? Dan is Django jouw hond!

Wie is Django?

„Django is een kruising Bordeaux Dog met Rottweiler. Deze grote, vriendelijke reus is 5 jaar en verblijft bij ons na het overlijden van zijn baas.”

Waar maak je Django blij mee?

„Django heeft de looks van een stoere hond en lijkt af en toe even zelf te vergeten hoe groot hij precies is. Hij lijkt dit vooral te vergeten wanneer hij wil doen wat hij het allerliefste doet: lekker bij de baas op schoot kruipen. Vanwege zijn ontzettend lieve karakter en blije snoet, neem je het ongemak van 60 kilo op schoot direct voor lief.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Vanwege zijn omvang plaatsen we Django niet bij een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar. Hij is geen andere huisdieren gewend en is ook niet gewend aan alleen zijn. Hem alleen thuis laten is iets wat zijn nieuwe baas met hem zal moeten oefenen en dit langzaam samen opbouwen.”

Zie jij Django wel zitten? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met hem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen