Twee mannen opgepakt na schietincident in Brunssum

Print
Twee mannen opgepakt na schietincident in Brunssum

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum -

De politie heeft woensdagavond twee mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident dat eerder op de avond in Brunssum plaatsvond. Er werden schoten gelost bij een conflict tussen de inzittenden van twee auto’s.

De verdachten zijn een 19-jarige man uit Brunssum en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek richt zich op de vraag wat er precies is gebeurd.

Lees ook: Opnieuw schoten gelost op straat in Brunssum

Rond 22.00 uur woensdagavond kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van mensen die schoten gehoord hadden in de buurt van de Platostraat en de Pythagorasstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze geen slachtoffers en geen mogelijke daders aan. Dat de melding klopte, leed geen twijfel: er lagen diverse hulzen op straat.

Vermoedelijk is een conflict tussen inzittenden van twee auto’s de aanleiding van de schietpartij geweest. Het politieonderzoek dat meteen werd opgestart leidde later op de avond naar de auto met daarin de twee mannen die zijn aangehouden.

Lees ook: Geschoten op geparkeerde auto nabij Barbarakerk Brunssum

Het is het tweede schietincident in een week tijd in dit gedeelte van Brunssum. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er rond 03.00 uur aan de Schildstraat, een kleine anderhalve kilometer verderop, vijf rake schoten afgevuurd op een stilstaande auto.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen