Belgische bekerfinale op 1 augustus in leeg stadion Brussel

Print
Belgische bekerfinale op 1 augustus in leeg stadion Brussel

Ruud Vormer juicht nadat hij Club Brugge op voorsprong heeft gezet in de kwartfinale tegen Anderlecht. Afbeelding: AD/BELGA

Club Brugge en Antwerp gaan op zaterdag 1 augustus duelleren om de Belgische beker. De finale in het Koning Boudewijnstadion in Brussel begint om 20.30 uur, zonder publiek op de tribunes. De gemeenteraad van de Belgische hoofdstad had eerder deze week al toestemming gegeven om de eindstrijd van het toernooi om de zogeheten Croky Cup te huisvesten.

Het Belgische voetbalseizoen is afgebroken vanwege de uitbraak van het coronavirus. Club Brugge werd tot kampioen uitgeroepen. De clubs uit de hoogste Belgische voetbalklasse willen wel graag dat de bekerfinale nog wordt gespeeld. Dat moet gebeuren voor 3 augustus, de datum waarop de UEFA wil weten welke ploegen zich voor de Champions League en Europa League hebben geplaatst.

In Nederland heeft de KNVB besloten de bekerfinale te schrappen. FC Utrecht is het daar niet mee eens en leverde deze week een dossier in bij de UEFA. De club wil de eindstrijd tegen Feyenoord alsnog spelen, desnoods in het buitenland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen