‘Geen plek op kalender voor Bart Brentjens Challenge’

Print
‘Geen plek op kalender voor Bart Brentjens Challenge’

Lars Boom tijdens de Bart Brentjens Challenge in 2019. Afbeelding: Rob Oostwegel

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Door de overvolle wielerkalender dreigt de Bart Brentjens Challenge buiten de boot te vallen. De organisatie van de mountainbikewedstrijd, teven het Nederlands kampioenschap marathon, kan vooralsnog geen nieuwe datum vinden.

„Het is een uitdaging omdat we met meerdere kalenders rekening moeten houden”, laat organisator Roy Packbier weten. Oorspronkelijk zou de wedstrijd door het heuvelland, met start en finish in Eijsden, op 11 oktober worden verreden, maar door het coronavirus en de nieuwe kalenders wordt in dat weekend de Amstel Gold Race gehouden.

Bovendien weegt de kalender van het team van Brentjens mee, dat internationale wedstrijden rijdt. Verder houdt Packbier ook rekening met de populaire strandraces die in het najaar worden verreden. De organisator geeft niet op: ,,Ik hoop toch snel meer duidelijkheid te krijgen.”

De KNWU heeft nog geen nieuwe data toegekend aan nationale wedstrijden, maar de UCI wel aan internationale evenementen en die kalender zit overvol. Als de Bart Brentjens Challenge niet doorgaat zal er dus ook geen NK marathon plaatsvinden. Overigens geldt voor alle wedstrijden dat ze afhankelijk zijn van de regeringsmaatregelen die op dat moment gelden om het coronavirus tegen te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen