Weekmarkt vrijdag voor het eerst op Vrijthof

Print
Weekmarkt vrijdag voor het eerst op Vrijthof

Vrijdag voor het eerst weekmarkt op het Maastrichtse Vrijthof. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse weekmarkt wordt op vrijdag verdeeld over de Markt en het Vrijthof. Voor het eerst op vrijdag 29 mei. Het is een noodmaatregel vanwege corona.

De vrijdagmarkt is met 250 kramen te groot om in de huidige omstandigheden op de Markt te passen. Vanwege corona moet er immers veel meer ruimte tussen de kramen zijn. „De verhuizing is rond, de tekeningen zien er goed uit”, zegt Hannie Heine, voorzitter Zuid-Limburg van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. „Er wordt natuurlijk wel nog driftig over en weer gebeld en geappt, omdat niet elke handelaar zijn favoriete plek krijgt.”

De horeca krijgt vanaf 1 juni extra ruimte op het plein, globaal onder de bomenrij. „De weekmarkt is open van 10.00 tot 15.00 uur, op vrijdag starten de terrassen pas daarna. De horeca is zeer coöperatief”, zegt Heine.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen