Besluit fusieschool Leudal opnieuw uitgesteld; wachten is op goedkeuring laatste koopoptie

Print

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Haler / Hunsel / Ittervoort / Neeritter / Heythuysen -

De locatiekeuze voor de nieuwe fusieschool voor kinderen uit Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter laat opnieuw langer op zich wachten, omdat Leudal nog geen goedkeuring heeft over een koopoptie op Heijerveld.

Aanvankelijk werd gekoerst op de raadsvergadering van 26 mei, maar nu moet op 30 juni dan eindelijk een definitieve keuze worden gemaakt, aldus wethouder Robert Martens.

Hij wil een koopoptie op alle zeven mogelijke locaties, alvorens het college zijn voorkeur kenbaar maakt en de gemeenteraad een besluit neemt. Zo moet voorkomen worden dat grondeigenaren een buitenproportionele prijs vragen als blijkt dat hun terrein aangewezen wordt als definitieve locatie voor de school.

Lees ook: Locatiekeuze fusieschool Leudal uitgesteld, voorkeuren stuiten op verzet

Voorkeur

Alleen over Heijerveld is dus nog geen akkoord. Martens: „Het is al enkele weken wachten op een reactie van de rechter-commissaris. Wij hebben aan onze kant alles afgerond, dus hopelijk krijgen we snel antwoord.” Heijerveld geldt samen met de Bosserstraat (zo dicht mogelijk tegen de Birgittastaat aan) als één van de voorkeurslocaties van de betrokken partijen.

Het proces om tot een gezamenlijke school voor de dorpen te komen loopt sinds 2012.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen