Loodzware, ‘gestolen’ boot van veerpont teruggevonden bij Grevenbicht

Print
Loodzware, ‘gestolen’ boot van veerpont teruggevonden bij Grevenbicht

Afbeelding: euMark Dreesen

Berg / Grevenbicht -

De zoekgeraakte, loodzware boot die aan het veerpont tussen Berg aan de Maas en Meeswijk hing, is terecht.

Dat laat Adrie Paulus van het veerbedrijf weten. Een oplettend persoon meldde dat hij de boot bij Grevenbicht had zien liggen. Consortium Grensmaas heeft het vaartuig veiliggesteld. Volgende week wordt de boot opgehaald en weer aan de pont bevestigd. Volgens Paulus was er wel vandalisme in het spel, want ‘de touwen waren doorgesneden’.

Lees ook: Loodzware boot van veerpont in Meeswijk gestolen

In eerste instantie werd gedacht aan diefstal. Bij een reguliere controle van het veer - dat tijdens corona is stilgelegd, maar zaterdag weer gaat varen - werd dinsdagochtend ontdekt dat de duizend kilo wegende boot was verdwenen. Afdrijven werd toen nog uitgesloten, omdat aanvankelijk nergens langs de Maas de boot werd teruggevonden.

Lees ook: Veerpont tussen Berg en Meeswijk gaat weer varen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen