Drie jaar cel voor poging tot doodslag agenten tijdens wildwestrit

Print
Drie jaar cel voor poging tot doodslag agenten tijdens wildwestrit

Afbeelding: Archief De Limburger

Horn / Haelen / Buggenum / Roermond -

De rechtbank in Roermond heeft donderdag een 36-jarige Roemeen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf omdat hij in maart 2019 op de vlucht voor de politie heeft geprobeerd twee agenten van het leven te beroven.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden vier jaar cel geëist. De officier van justitie verweet de man ook een poging tot doodslag op een wegwerker. De rechters waren het met advocaat Sjanneke de Crom eens dat voor dit misdrijf te weinig bewijs was. De Roemeen zou de wegwerker immers niet hebben gezien.

De man negeerde op 28 maart 2019 in Horn een stopteken van een politiepatrouille. Hij had gestolen goed in zijn auto. Er volgde een wildwestrit met hoge snelheid van Horn via de Napoleonsweg in Haelen naar Buggenum. De Roemeen probeerde daarbij de politieauto in de berm te drukken. In Buggenum reed hij door een wegafzetting. Hij schampte daarbij een graafmachine waar een wegwerker snel achter was gesprongen om een aanrijding te voorkomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen