Eijsden-Margraten roept Den Haag op vluchtelingenkinderen op te vangen

Print
Eijsden-Margraten roept Den Haag op vluchtelingenkinderen op te vangen

De raad steunde de motie unaniem. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De raad van Eijsden-Margraten heeft zich unaniem geschaard achter een oproep aan onze regering om 500 vluchtelingenkinderen op te vangen.

De Griekse regering heeft Nederland gevraagd 500 vluchtelingenkinderen uit de overvolle kampen aldaar op te nemen. De kinderen, die in veel gevallen al de nodige traumatische ervaringen achter de rug hebben, worden daarbovenop nu ook nog geconfronteerd met de dreiging van het coronavirus. De Nederlandse regering heeft tot op heden geen gehoor gegeven aan de bede van Griekenland. De raad van Eijsden-Margraten schaarde zich deze week achter een door D66, PvdA en GroenLinks ingediende motie om Den Haag op te roepen de kinderen een veilig onderkomen te bieden. In de regio hebben onder meer Valkenburg, Voerendaal en Gulpen-Wittem ook al een vergelijkbare oproep gedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen