Balie stadhuis Valkenburg onderbezet, lange wachttijden voor bezoekers

Print
Balie stadhuis Valkenburg onderbezet, lange wachttijden voor bezoekers

Het stadhuis van Valkenburg. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De ontvangstbalie van het gemeentehuis in Valkenburg is onderbezet. Dat leidt tot lange wachttijden voor bezoekers en - op dit moment - inwoners die de gemeente bellen.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om extra medewerkers aan te nemen om dat probleem op te lossen. Dat gebeurt in principe voor één jaar. In dat jaar kan bekeken worden hoe dat knelpunt structureel kan worden aangepakt.

In vergelijking met de buurgemeenten Meerssen en Eijsden-Margraten werken in Valkenburg relatief weinig mensen bij het klantencontactcentrum (KCC). Terwijl het aantal bezoekers er door het toerisme en de vele evenementen nota bene aanzienlijk hoger is.

Ook achter de schermen blijft volgens het college te veel werk liggen. Valkenburg kan nog maar vier diensten digitaal aanbieden omdat de software niet aan de maat is. In Meerssen en Eijsden-Margraten kunnen inwoners veel meer via internet regelen.

Naast het KCC wil de gemeente de komende maanden ook de andere ambtelijke afdelingen doorlichten. Daaruit moet blijken of ook bij andere diensten sprake is van een - permanente - overbelasting.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen