Alternatieve pelgrimsmis vanuit Lourdesgrot in Valkenburg

Print
Alternatieve pelgrimsmis vanuit Lourdesgrot in Valkenburg

De Lourdesgrot in Valkenburg. Afbeelding: Frits Widdershoven

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Bisschop Harrie Smeets van Roermond draagt zaterdag een speciale pelgrimsmis op bij de Lourdesgrot op de Cauberg in Valkenburg.

De eucharistieviering is speciaal bedoeld voor mensen die deze maand op bedevaart hadden willen gaan naar Lourdes. Het bedevaartoord in de Pyreneeën is in verband met de coronacrisis wekenlang gesloten geweest. Sinds half mei is de grot daar weer beperkt toegankelijk, maar de geplande bedevaarten vanuit Limburg waren al afgelast.

Bij de mis in Valkenburg wordt zaterdag geen publiek toegelaten. De plechtigheid is wel rechtstreeks te volgen op het Youtube-kanaal van het Huis voor de Pelgrim. De viering begint om 17.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →