Alternatieve pelgrimsmis vanuit Lourdesgrot in Valkenburg

Print
Alternatieve pelgrimsmis vanuit Lourdesgrot in Valkenburg

De Lourdesgrot in Valkenburg. Afbeelding: Frits Widdershoven

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Bisschop Harrie Smeets van Roermond draagt zaterdag een speciale pelgrimsmis op bij de Lourdesgrot op de Cauberg in Valkenburg.

De eucharistieviering is speciaal bedoeld voor mensen die deze maand op bedevaart hadden willen gaan naar Lourdes. Het bedevaartoord in de Pyreneeën is in verband met de coronacrisis wekenlang gesloten geweest. Sinds half mei is de grot daar weer beperkt toegankelijk, maar de geplande bedevaarten vanuit Limburg waren al afgelast.

Bij de mis in Valkenburg wordt zaterdag geen publiek toegelaten. De plechtigheid is wel rechtstreeks te volgen op het Youtube-kanaal van het Huis voor de Pelgrim. De viering begint om 17.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen