Nieuwe KPN-kast Moltweg Kakert geïnstalleerd, maar nog niet operationeel

Print
Nieuwe KPN-kast Moltweg Kakert geïnstalleerd, maar nog niet operationeel

De nieuwe KPN-kast in Landgraaf staat er. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Onlangs is de nieuwe KPN-kast aan de Moltweg in de wijk Kakert geplaatst. Op dit moment staat de ‘oude’ kast er ook nog. Het is de bedoeling dat die weggehaald wordt. Dit gebeurt op het moment dat de nieuwe kast volledig operationeel is.

De huidige situatie vormt een gevaar voor fietsers die vanaf de Molt­weg komen en op wie automobilisten uit de Krijgersberglaan geen goed zicht hebben.

Om vrij uitzicht te hebben, is iets verderop de nieuwe installatie geplaatst. Die is nog niet meteen operationeel. Eerst moet de stroomaansluiting in de kast actief zijn. De aanvraag is bij Enexis ingediend. De verwerking duurt ongeveer drie maanden. Aansluitend worden de kabels omgelegd en aangesloten. Als de nieuwe kast dan volledig operationeel is, wordt de oude weggehaald.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen