Werkgelegenheid

FNV stelt directie Tata Steel ultimatum

Print
FNV stelt directie Tata Steel ultimatum

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Als Tata Steel niet garandeert dat de bestaande afspraken over het behoud van werkgelegenheid tot oktober volgend jaar worden nageleefd, en met vijf jaar worden verlengd, volgen er acties.

Dat ultimatum heeft vakbond FNV bij de directie van het staalbedrijf neergelegd. De bond wil ook de toezegging dat er geen gedwongen ontslagen vallen bij de Nederlandse tak en dat er geen onderdelen van het bedrijf worden verkocht.

FNV geeft de directie van Tata Steel tot dinsdagmiddag om de eisen in te willigen. Gebeurt dat niet, dan volgen er acties. De bond belegde voor volgende week donderdag al een grote ledenvergadering voor werknemers van Tata, die dan kunnen instemmen met het voeren van acties.

Het is al langere tijd onrustig bij de voormalige Hoogovens. Eerst kwam dat door een reorganisatieplan waarbij in IJmuiden veel banen zouden moeten verdwijnen, maar daar kwam deze week ook het plotselinge vertrek van directeur Theo Henrar van Tata Steel Nederland bij. Volgens Tata Steel Europe vertrekt hij na wederzijds overleg, maar de ondernemingsraad en de vakbond geloven dat niet. FNV wil dan ook dat er verantwoording wordt afgelegd over Henrars vertrek.

Van de 9000 werknemers van Tata Steel zijn er zo’n 4000 lid van de FNV. In Maastricht zijn twee onderdelen van Tata Steel gevestigd: Service Centre Maastricht en Tata Steel Nederland Tubes.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen