EK-kwalificatie voetbalsters in september verder

Print
EK-kwalificatie voetbalsters in september verder

Afbeelding: ANP

De Nederlandse voetbalsters kennen de data waarop ze dit jaar nog in actie moeten komen in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal.

Mits de coronacrisis het toelaat speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op 18 september uit tegen Rusland. Die wedstrijd stond al voor die datum gepland.

In april had Nederland moeten aantreden tegen Kosovo en Estland, maar die duels werden vanwege de uitbraak van het coronavirus niet gespeeld. Nu staat de thuiswedstrijd tegen Estland gepland voor 23 oktober, vier dagen later gaat Oranje op bezoek bij Kosovo. Met de thuiswedstrijd tegen Kosovo op 1 december wordt de kwalificatie afgesloten.

Het EK in Engeland is vanwege de verschuivingen op de sportkalender met een jaar verplaatst naar de zomer van 2022. Oranje, titelverdediger en de nummer 2 van het WK in 2019, kan deelname nauwelijks nog mislopen. Oranje is in groep A koploper met achttien punten uit zes duels.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen