Voormalig overnamekandidaat Roda aan het roer bij Anderlecht

Print
Voormalig overnamekandidaat Roda aan het roer bij Anderlecht

Wouter Vandenhaute. Afbeelding: AFP

Kerkrade / Eygelshoven -

Wouter Vandenhaute wordt de nieuwe voorzitter van Anderlecht. De voormalig sportjournalist, rijk geworden als eigenaar van televisieproductiebedrijf Woestijnvis en onder meer eigenaar van de Ronde van Vlaanderen, neemt de functie over van Marc Coucke, die wel hoofdaandeelhouder blijft van de Brusselse voetbalclub.

Minder dan een jaar geleden was Vandenhaute nog in beeld als mogelijke nieuwe eigenaar bij Roda JC. Ondanks vergevorderde onderhandelingen liep die overnamepoging uiteindelijk op niets uit.

Neerpede

De bestuurswissel past in het ambitieuze plan RSCA ‘20-’25, waarmee Anderlecht een terugkeer naar de top wil bewerkstelligen. Dat moet gebeuren door volop te investeren in Neerpede, het opleidingscentrum. „’In youth we trust’ blijft de kernwaarde waarop Anderlecht zijn succes wil bouwen”, meldt de club. „Neerpede wordt nog meer dan vroeger het kloppende hart van de club en wil de volgende Vincent Kompany en de volgende Romelu Lukaku naar het eerste elftal brengen om daar successen te boeken.”

Kompany

Coucke zegt een stap opzij te doen om „alle ruimte te laten aan het nieuwe management”. Vandenhaute was al extern adviseur van bestuursvoorzitter Karel Van Eetvelt. Hij stopt met zijn activiteiten als spelersmakelaar en zegt, net als de vorig jaar in Brussel teruggekeerde verdediger Kompany, in de club te willen investeren. Van Eetvelt moet het plan nog wel ter goedkeuring voorleggen aan de raad van bestuur van de club.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen