Rechtszaak over veld Fortuna: partijen gaan op zoek naar onafhankelijke deskundige

Print
Rechtszaak over veld Fortuna: partijen gaan op zoek naar onafhankelijke deskundige

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard en het bedrijf VB Projects gaan op zoek naar een onafhankelijke deskundige die uitsluitsel moet geven over de oorzaak van het slechte veld van de Sittardenaren.

Dat is de conclusie na een zitting donderdag bij de rechtbank in Maastricht. Fortuna en VB Projects stonden daar tegenover elkaar. Het bedrijf wil dat Fortuna de rekeningen betaald, Fortuna weigert dat en eist een nog onbekend schadebedrag van VB Projects voor het foutief aanleggen van de veldverwarming.

Die zou op een diepte van 25 centimeter onder de grasmat moeten liggen, maar ligt dat volgens Fortuna niet waardoor de mat niet goed onderhouden kan worden. VB Projects bestrijdt dat.

De rechter gaf donderdag aan zich niet deskundig genoeg te vinden om een oordeel te vellen en rade de partijen aan om samen te zoeken naar een onafhankelijke deskundige. Fortuna en VB Projects trekken daar vier weken voor uit, worden de twee het in die periode niet eens over welke deskundige er benaderd moet worden en welke vragen die moet beantwoorden dan gaat de rechter dat bepalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen