Raadsvergadering Gulpen-Wittem door storing bij Zoom via Facebook

Print
Raadsvergadering Gulpen-Wittem door storing bij Zoom via Facebook

Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Door problemen met Zoom kan de raadsvergadering in Gulpen-Wittem vanavond niet live via dat kanaal uitgezonden worden.

In allerijl is een alternatieve oplossing gezocht: de debatten zijn ditmaal te volgen via Facebook. De vergadering is net begonnen.

CDA-raadslid Marieke Nass plaatst vraagtekens bij de gang van zaken. De gemeente heeft aangekondigd dat de vergadering via Zoom te volgen zou zijn. Zij is bang dat veel inwoners de uitzending nu zullen missen. Terwijl er met name in Wijlre veel belangstelling is voor deze vergadering, vermoedt zij, waarin onder meer een motie over de plannen voor een biomassacentrale bij Brand aan de orde zou komen.

Lees ook: Twijfels over biomassacentrale in Wijlre nemen toe

Aangekomen

Volgens burgemeester Nicole Ramaekers is meteen op Facebook en de website gemeld dat de vergadering ditmaal wordt gestreamd via Facebook. Uit het feit dat inmiddels 45 mensen meekijken op Facebook leidt zij af dat die boodschap blijkbaar bij veel inwoners is aangekomen.

Balans-fractievoorzitter Frans Derksen kan daarmee leven. „De techniek heb je niet altijd in de hand”, benadrukt hij. Hij complimenteert raadsgriffier Robin Reichrath met het feit dat hij zo snel een alternatieve oplossing heeft gevonden.

Doorgeschoven

Overigens wordt de motie over de biomassacentrale vanavond niet besproken: de behandeling is doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering. Bij het voorstel om de behandeling een maand op te schorten, staken de stemmen: zeven voor, zeven tegen. Het reglement van orde schrijft voor dat het agendapunt in dat geval inderdaad wordt uitgesteld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen