Serie A krijgt toestemming: herstart competitie op 20 juni

Print
Serie A krijgt toestemming: herstart competitie op 20 juni

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij vechten een luchtduel uit. Afbeelding: EPA

De voetbalcompetitie in Italië mag van sportminister Vincenzo Spadafora worden afgemaakt. Premier Giuseppe Conte moet nog toestemming geven voor de datum van de herstart: 20 juni.

Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Door de coronacrisis werd de competitie op 9 maart stilgelegd. In de hoogste afdeling moeten de clubs nog twaalf of dertien wedstrijden spelen. Juventus is de lijstaanvoerder met een punt voorsprong op Lazio.

Er ligt een voorstel om de returns van de halve finales in de Coppa Italia op 13 en 14 juni af te werken. Het gaat om Napoli - Inter (eerste duel 1-0) en Juventus - AC Milan (eerste duel 1-1). De finale zou op 17 juni gespeeld moeten worden. De Serie A overlegt daar vrijdag over in een buitengewone vergadering.

Groepstraining

De Italiaanse regering gaf vorige week al toestemming aan de clubs om de groepstraining te hervatten. Op 4 mei waren de clubs in de Serie A al gestart met de individuele trainingen op hun accommodaties.

Italië is de vierde grote voetbalnatie in Europa die het door de coronacrisis onderbroken seizoen alsnog zonder publiek gaat afronden. In de Duitse Bundesliga wordt inmiddels alweer volop gevoetbald en in Spanje mag vanaf 8 juni weer zonder beperkingen worden getraind. De herstart van La Liga wordt op 11 juni verwacht. Eerder op donderdag maakte de Premier League in Engeland bekend dat de competitie op 17 juni weer van start gaat. Frankrijk heeft het seizoen vroegtijdig beëindigd, evenals onder meer Nederland en België.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen