President Bouterse wil hertelling stemmen Suriname

Print
President Bouterse wil hertelling stemmen Suriname

Afbeelding: ANP

Desi Bouterse, voorzitter van de NDP en president van Suriname, wil een hertelling van de maandag uitgebrachte stemmen bij de parlementsverkiezingen, die iedereen kan volgen.

Bouterse stevent in de tellingen tot nu toe af op een grote nederlaag.

Hij kondigde aan dat zijn partij om hertelling gaat vragen in een interview op de staatszender radio SRS. Volgens Bouterse is er nu nog niks aan de hand. Hij roept de mensen op rustig te blijven. „De zaak is inderdaad spannend, maar we moeten sportief blijven.”

Smaad

Bouterse heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de voorlopige uitslag waaruit blijkt dat zijn partij tien zetels verliest. Hij zal reageren zodra het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de cijfers bindend heeft verklaard. „Wie dan ook de verkiezingen wint, de regering zal de eerste zijn om het hoofd te buigen voor de wil van het volk en daarna overgaan tot de orde van de dag.”

Bouterse maakte tijdens het gesprek bekend dat zijn kleinzoon Walter Bouterse bij de politie een klacht heeft ingediend wegens smaad. De klacht is gericht tegen Ronnie Brunswijk, voorzitter van politieke partij ABOP. Brunswijk zei donderdag tijdens een persconferentie dat Bouterse junior ‘s nachts was gesignaleerd bij de sporthal waar de verwerking van de verkiezingsresultaten plaatsvindt en waar zich volgens de oppositiepartijen onregelmatigheden hebben voorgedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen