Slachthuis Helmond langer dicht: ‘Is brandhaard of kan dat worden’

Print
Slachthuis Helmond langer dicht: ‘Is brandhaard of kan dat worden’

Afbeelding: AD/vrm

Slachthuis Van Rooi Meat in Helmond moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat maakte de Veiligheidsregio in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.

De GGD Brabant-Zuidoost testte de afgelopen week 130 van de circa 1700 personeelsleden van Van Rooi Meat. Donderdagavond werd bekend dat 21 van hen besmet zijn, meldt de Veiligheidsregio.

Lees ook: Vleessector onder de loep om corona

Eerder deze week testten drie andere mensen binnen het bedrijf al positief. Zij behoorden tot een groep van 43 mensen, onder wie NVWA-dierenartsen en hun assistenten van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS), die afgelopen weekend zijn getest.

,,Deze testresultaten geven aan dat het risico bestaat dat het betreffende bedrijf een brandhaard van de verspreiding van corona is of op korte termijn kan worden’’, stelt de Veiligheidsregio in een verklaring over het besluit.

Quarantaine

De besmette personeelsleden worden vrijdagochtend op de hoogte gebracht. Zij en hun huisgenoten moeten twee weken in quarantaine, aldus de Veiligheidsregio. Een hotel in de buurt is daarvoor klaargemaakt.

De NVWA en KDS laten hun personeel uit voorzorg de komende dagen geen werkzaamheden verrichten bij het vleesverwerkingsbedrijf. Zowel voor hen als voor medewerkers van Van Rooi Meat geldt volgens de Veiligheidsregio dat zij pas weer aan het werk kunnen als het veilig is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen